Поздрав дечаци и девојчице. Данас настављамо да причамо о храни. Сигурна сам да сад већ знате колико је битно да се правилно хранимо али да ли знате шта значи правилна исхрана? Која храна је здрава а која не? Зашто је воће и поврће здраво за наш организам? Зашто колачи, торте, чоколаде и остали слаткиши нису? Да би наш организам растао и здраво се развијао, нарочито код вас деце, потребни су му витамини и минерали који се највише налазе у воћу и поврћу. Чоколаде и слаткиши су препуни шећера који није добар за наше тело и може довести до неких болести.

Сигурно вам се дешавало да када поједете неку храну се осећате лоше, да вас боли стомак или сте уморни. Такву храну бисте требали да избегавате а да узимате оно што вам даје енергију и после које се осећате одлично.

Погледајте филм са Стивом и Меги.

Шта Меги покушава да каже Стиву? Да ли се Стив храни правилно? Шта је Меги урадила на крају? Тешко је одолети свим тим слаткишима зар не?

Потрудите се да увек изаберете здравију варијанту као што је на пример Меги заменила Стивов газирани сок са природним воћним соком. Лимунада је одлична замена или чај са медом.

Отворите књиге на 57 страну.

Погледајте шта једу деца. Послушајте снимак и упишите бројеве.

Ко једе здраву храну? Тако је, дечак.

Погледајте сада следећу слику. Поред хране је нацртано срце, као ознака да ли је храна здрава за наше тело. Оловком ћете прећи преко тачкица и нацртати сва срца. Затим погледајте храну и добро размислите да ли је она добра или не за децу. Ако је добра обоји срце у црвену боју, ако није прецртај срце (погледај дечака и девојчицу и срца поред њих). Баш ме занима да видим шта је за вас здраво а шта не.

У радном листу на 51. страни се налазе два задатка- у 10. повежете слике (мању са већом) а у 11. обележите храну која је здрава знаком откачено а затим нацртајте на тањиру здраву храну.

У петак немамо час пошто је 1. мај. Дружимо се поново у следећи уторак.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *